woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Werkstraf van 120 uur na drie inbraken, voor man uit Zevenhuizen

Deel op Facebook

Een 20-jarige man uit Zevenhuizen is voor drie inbraken veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Zijn even oude vriend en plaatsgenoot kreeg voor één inbraak en het bedreigen van zijn moeder met een wapen dezelfde straf opgelegd.

De twintigers bekenden hun gezamenlijke inbraak in een loods van de gemeente, eind oktober in Zevenhuizen. De rolluik en het raam werden vernield. De mannen namen een onderdeel van een bosmaaier mee. Een van hen stal ook uit de kelder van een woning sneeuwkettingen en een bijl. De bewoner was op vakantie. Uit een geparkeerde auto haalde hij een radio.

Melding ruzie tussen moeder en zoon

De politie kwam een dag na de inbraken bij één van de verdachten thuis, in verband met een melding over een uit de hand gelopen ruzie tussen moeder en zoon. De agenten vonden tijdens hun bezoek de spullen die eerder die nacht waren weggenomen. De zoon wist door drugs- en medicijnengebruik niet meer goed hoe hij hier aan kwam.

Nare werkervaring

Door zijn bekentenis kwam ook zijn vriend in beeld. Die bekende de inbraak in de loods van de gemeente. Hij wilde de gemeente een hak zetten, vanwege een scheefgelopen werkervaring. Deze verdachte stond ook terecht voor het bedreigen van zijn moeder met een airsoftwapen. Een wapen waarmee je met balletjes schiet.

Legaal

Dat wapen had hij gestolen van zijn broer, die hiervoor een certificaat had en dat legaal in zijn bezit had. Dit gebeurde begin juni van dit jaar. ‘Ik had allang uit huis gemoeten, we zaten te veel op elkaars lip’, zei de man hierover. Inmiddels woont hij op zichzelf. Beide mannen zeiden dat zij de harddrugs hadden afgezworen. Softdrugs nog niet.

Lesje geleerd

De officier van justitie eiste taakstraffen tot 240 uur en daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. ‘Ik heb de indruk gekregen dat jullie je lesje wel hebben geleerd’, zei de rechter en hield het op alleen een werkstraf. Wel moet het tweetal samen de gemeente een schadevergoeding van bijna vijfhonderd euro betalen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken