zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Westerkwartier selecteert vijf bouwers woonwijk op gemeentehuislocatie Leek

Deel op Facebook

De gemeente Westerkwartier heeft vijf projectontwikkelaars geselecteerd die een plan mogen indienen voor de aanleg van een woonwijk bij het gemeentehuis in Leek. De selectie is gemaakt uit elf geïnteresseerde bedrijven.

De vijf bedrijven die verder mogen met hun ideeën voor het terrein zijn: Slokker Vastgoed, Zenzo MV Noord Oost, Van Wijnen Projectontwikkeling Noord, Hegeman Ontwikkeling en Nijhuis Bouw. Volgens de gemeente zijn enkele van deze bedrijven in Leek op pad geweest om bij inwoners ideeën op te halen voor hun plan.

In najaar bekend welk plan beste past

In juli moeten de bedrijven hun ontwerpen hebben ingediend waarna een groep experts deze beoordeelt. Er wordt onder meer gekeken naar kwaliteit en of er is nagedacht over parkeren, groen en duurzaamheid. In het najaar wordt bekendgemaakt welk plan volgens de gemeente het beste past in de omgeving en bij landgoed Nienoord.

Gemeentehuis Zuidhorn

Westerkwartier zette in maart het gemeentehuis, de gebouwen eromheen en de grond te koop met de bedoeling er een woonwijk te realiseren. Op het terrein staan naast het gemeentehuis onder meer de gebouwen van gemeentewerken en De Oude Ulo.

Westerkwartier heeft de gebouwen en gronden in Leek niet meer nodig, omdat het gemeentehuis in Zuidhorn de centrale huisvestingslocatie van de gemeente wordt.

Foto: Jan Been / RTV Noord

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken