woensdag, juli 24, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wethouder Bé Schollema in Politiek op zaterdag over Haagse ‘ereschuld’ aan Westerkwartier

Deel op Facebook

Ook de gemeente Westerkwartier moet profiteren van de ‘ereschuld’ die Den Haag vanwege alle aardbevingsellende moet inlossen aan de provincie Groningen. Die mening is wethouder Bé Schollema (PvdA/GroenLinks) toegedaan. Hij reageert hiermee op de uitkomst van de parlementaire enquête die eind februari werd gepresenteerd. 

In de wekelijkse uitzending ‘Politiek op zaterdag’ doet de oud-wethouder van Loppersum deze week zijn strategie uit de doeken om dit doel namens Westerkwartier te bereiken. 

Tot nu toe gold Westerkwartier niet als zogenoemde ‘aardbevingsgemeente’. Vooral omdat met name het gebied Middagh maar ook een dorp als Zevenhuizen en omgeving kampen met schade als gevolg van de gaswinning, vindt Schollema dat hierin verandering moet komen. Maar is hij niet bang is dat de eventuele titel ‘aardbevingsgemeente’ een negatief effect heeft op de animo van potentiële kopers om bijvoorbeeld een huis te bouwen in Zuidhorn?

Komende man en gaande vrouw bij VVD

‘Politiek op zaterdag’ heeft deze week twee studiogasten. Dat zijn Olga Hartman-Togtema die na een jaar deze week afscheid nam van de gemeenteraad. Gezondheidsredenen – een chronische bronchitis – liggen hieraan ten grondslag. Ook haar opvolger Jeroen Betten schuift aan. De student staatsrecht die net als zijn voorganger woont in Zevenhuizen, gaat vertellen hoe hij namens de VVD de komende drie jaar oppositie gaat voeren. 

Terugluisteren?

De live uitzending duurt van 11 tot 12 uur en is later terug te luisteren via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website. De presentatie is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken