maandag, maart 4, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Aanhanger ongeremd over de A7 bij Nuis

© Team verkeer Noord Nederland
Deel op Facebook

Vrijdag zag de politie deze combinatie van een bestelauto met daarachter gekoppeld een ongeremde en onbeladen aanhangwagen over de A7 bij Nuis rijden.

Als eerste viel het op dat de aanhangwagen was voorzien van een kentekenplaat die niet overeenkwam met het kenteken van het trekkende voertuig. Voorts zag de politie dat de verplichte hulpkoppeling niet op de juiste wijze was aangebracht.

Tijdens de staandehouding bleek ook nog dat de houten bodemplaat van de aanhangwagen deels was doorgerot en dat de richtingaanwijzer aan de rechter voorzijde van het trekkende voertuig ontbrak.

De hulpkoppeling is in feite vaak een stevige staalkabel (of ketting) die vast aan de dissel van de aanhangwagen bevestigd is. Deze hulpkoppeling dient na aankoppeling van de aanhangwagen te worden vastgemaakt aan een vast deel van het trekkende voertuig (bevestigingsoog, kabelklem, etc) en heeft tot doel om de aanhangwagen achter het trekkende voertuig te blijven meeslepen in het geval dat de koppeling van de aanhangwagen loskomt van het trekoog.

De bestuurder kreeg 1 beschikking mbt de hulpkoppeling aangezegd. Ten aanzien van de overige overtredingen werd gewaarschuwd en nadere uitleg gegeven. De richtingaanwijzer bleek in het voertuig aanwezig te zijn maar was van zijn plek losgekomen en om verlies te voorkomen, had de bestuurder hem verwijderd. De hulpkoppeling kon alsnog ter plaatse met een karabijnhaak op de correcte wijze worden bevestigd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken