zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Komt er glasvezel in het Zuidelijk Westerkwartier?

Deel op Facebook

Terwijl in het noordelijk Westerkwartier de glasvezel van Glasdraad al actief is, wordt er in het zuidelijk Westerkwartier druk campagne gevoerd om ook hier een nieuw netwerk aan te leggen.

Je hebt ze vast al gezien in het zuidelijk Westerkwartier de oranje vlaggetjes. Bewoners in dit gebied kunnen zich aanmelden voor een glasvezel aansluiting waar alle providers gebruik van kunnen maken.

Momenteel voert Glasdraad campagne tot 22 juli 2024 en zij hebben zich als doel gesteld om minimaal 40% aan te sluiten in het zuidelijk Westerkwartier. Momenteel heeft 30% zich aangemeld en Glasdraad verwacht dat de 40% binnenkort gehaald wordt

“Wij gaan alle informatie verstrekken om de bewoners mee te krijgen op de glasvezel, zodat naast het oostelijk deel van Groningen, ook het westelijk deel mee kan gaan met de tijd en kan profiteren van alle voordelen die de serviceproviders over ons netwerk bieden.”

Aldus Sjouke van Dijk, campagneleider van Glasdraad. Laat u dus goed informeren. Gratis bestaat niet!

In het verleden zijn er meerdere glasvezelaanbieders geweest die met subsidie hebben geprobeerd het netwerk aan te leggen, helaas is dit tot een faillissement uitgedraaid.

Vorige week werd bekend dat het deels aangelegde Rodin netwerk wordt overgenomen door Delta. Een paar dagen later kwam het bericht uit dat Delta geen netwerken meer gaat aanleggen in kleine kernen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken