maandag, maart 4, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kunstwerk ‘De Betonkoppen’ op reis

Deel op Facebook

Aan de inwoners van de gemeente Westerkwartier is gevraagd om de beste keuze te maken uit één van de laatste vijf locaties voor het plaatsen van het kunstwerk ‘De Betonkoppen’. Meer dan 350 inwoners hebben hun stem uitgebracht. De gemeente Westerkwartier was blij met de grote belangstelling.

Het vervolgproces
De volgende stappen bestaan uit het proces rondom besluitvorming en aanvraagprocedures. En de voorbereidingen voor het plaatsen van het kunstwerk.  Met als doel om de zoektocht naar de beste locatie op korte termijn tot een goed einde te brengen.

Grote belangstelling

Tijdens de voorbereidingen om ‘De Betonkoppen’ te plaatsen bleek de belangstelling nog groter dan verwacht. Bij een bezoek aan de gemeentewerf was de plek waar de zeven koppen stonden leeg.

Wethouder Bé Schollema: “Wij zijn verbaasd over de vermissing van ‘De Betonkoppen” en gaan er van uit dat er sprake is van een grap waar een aantal mensen nu al veel plezier aan beleven. Bijvoorbeeld een nieuwjaarstunt waardoor de ‘betonkoppen’ tijdelijk op een andere plaats terecht zijn gekomen”.

Toegang Gemeentewerf

In verband met een verbouwing op de gemeentewerf is deze makkelijker toegankelijk dan gebruikelijk. Hierdoor is het mogelijk dat de betonkoppen makkelijk van de locatie konden worden opgehaald. Als gemeente betreuren wij deze samenloop van omstandigheden en zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid hierin.

Ongeschonden terug

De gemeente Westerkwartier gaat er van uit dat ‘De Betonkoppen’ ongeschonden teruggebracht worden bij de gemeentewerf. Zodat er een einde komt aan de reis en ze eindelijk op de gekozen locatie kunnen worden geplaatst.

Omdat er mogelijk sprake is van het ontvreemden van eigendom wordt er aangifte gedaan bij de politie.

Het kunstwerk
De betonnen koppen zijn van kunstenaar B. Lothar Frieling (1945 – 2016). Zijn kunst is vaak kritisch en grappig. Het originele kunstwerk ‘Der Betonkopf’ bestaat uit 23 betonnen koppen. Het is een kunstwerk tegen bekrompenheid, het wil mensen aan het denken zetten over openstaan voor andere meningen. Elke kop is ongeveer 90 centimeter hoog. Ze staan per stuk op een betonnen plaat van ongeveer 75 x 75 centimeter.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken