zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Expositie ‘Wat Rest’ – Kunst van restmaterialen in Kunstencentrum K38.

Deel op Facebook

Weggooien of bewaren? Wat doet u met overgebleven spullen: restjes wol en stof, die prachtig gekleurde scherfjes, schroefjes of mosselschelpen die overblijven?

Enkele van de 18 kunstenaars die meedoen aan Verkuno’s expositie ‘Wat Rest’ weten er wel raad mee. Achter het oude café in Peize vond Arien de Groot scherven van kapotte schalen en kruiken, deze scherven, maar ook de aquarellen die Arien er van maakte, zijn te zien bij K38. Thea Hoek heeft net als volken die ons voorgingen, etensresten verwerkt tot bijzondere objecten. Leny van Elk laat de fragiliteit van verbrand papier zien en sorteerde verschillende soorten as uit haar kachel tot een poëtisch vergankelijk beeld.
Wereldberoemd kunstenaar uit Roden, Derek Scholte, kan als geen ander restmaterialen omzetten in voertuigen, machines en apparaten die ons laten dromen van avonturen in een andere tijd. En eindelijk kon viltkunstenaar Magda Balvers met lang bewaarde materialen nieuwe technieken uitproberen, dit bracht haar tot verrassende nieuwe ruimtelijke vilten creaties. Marleen van Engelen creëerde doodsdoosjes voor gesorteerde restanten uit uilenballen – ‘Rest in Vrede’. Ook maakte zij een houten liefdesboek. “Altijd rest de liefde”, aldus Marleen van Engelen.

Rondleidingen op verzoek: Atty van der Mark – a.vandermark@planet.nl
‘Wat Rest’ nog te bezichtigen tot en met zondag 14 januari.

In de Kunstwinkel leuke en kleurrijke werken van Gwendolyn van Essen.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken