zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Anniek Siegers uit Norg behoort tot de drie beste bloemschikkers van Nederland

Deel op Facebook

Anniek Siegers uit Norg behoort tot de drie beste bloemschikkers van Nederland. Dat werd vanavond bekend in de finale van het NK Floral Art in Gorinchem.

De Drentse bloemist kwalificeerde zich met acht anderen voor de eindstrijd op de beursvloer van Trendz. Daar moesten verschillende opdrachten worden uitgevoerd. Siegers eindigde uiteindelijk als derde.

De opgaves waren beslist geen makkie. Vier beproevingen waren aangewezen als ‘verrassingsopdrachten’, waar de finalisten zich niet op konden voorbereiden. “Dan is het echt afwachten wat je krijgt en héél spannend”, weet Siegers, die koud uit de prijsuitreiking komt.

Nieuwe poging op NK

“Je hoopt altijd op de eerste plek”, geeft ze toe. “Dan mag je Nederland vertegenwoordigen op het WK Floral Art. Dat wereldkampioenschap is volgend jaar in Den Haag, waardoor je geen bloemstukken naar het buitenland hoeft te transporteren. Dat is een heleboel geregel. Stiekem hoopte ik dus op de eerste plek.”

Toch kan ze ook relativeren. Siegers weet waar ze staat ten opzichte van de vorige keer. Het NK wordt elke vijf jaar gehouden, en bij haar laatste optreden werd ze nog tiende. Ze zet dus stappen. En waar dat toe leidt? “Ik ben in staat om het weer te proberen. Eigenlijk kan ik daar al volmondig ja op zeggen; voor die grote wereldtitel wil ik meedoen.”

Sterke punten

Ze moet het juryrapport nog lezen, maar Siegers kent haar sterkere punten. “Ik leg de lat hoog voor mezelf en wil het uiterste eruit halen. Er gaat veel tijd en energie in en ik leg verfijning in m’n werk. Het gaat om de details.”

Of ze opnieuw hoge ogen gooit, zal over een paar jaar blijken. In haar eigen zaak vallen tot die tijd nog genoeg bloemstukken te maken. Motiverend is dat de beste drie dit NK elkaar nauwelijks ontliepen. “Voor nu is het allemaal even mooi geweest”, zegt Siegers met enige opluchting. “Maar ik was zó dichtbij; over een paar jaar wil ik weer.”

Het origineel artikel is te lezen op RTV Drenthe

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken