donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘GEDRAAID’ de nieuwe tentoonstelling van Verkuno in Kunstencentrum K38 in Roden

Deel op Facebook

Vanaf 18 februari tonen 4 Verkuno-kunstenaars en hun 9 ‘gasten’ kunstwerken, dat ‘draait’ om dit thema. Zoals twee enorme tekeningen van Josefien Alkema. Zie hoe ontelbare dunne en fijne potloodlijnen, door elkaar heen draaiend, een duizelingwekkend lichtgrijs raster vormen. Grijzige wervelingen in verf door Carla de Kievid, soms met kleurige accenten, van héél groot tot heel klein.

De kleurige abstract-geometrische schilderijen van Herman van de Poll,  geïnspireerd door de ‘chaos-theorie’. Van Edith Stoel hangt er groot een tweeluik, een vortex van vissen, samen rond een lichtplek zwermend. Van haar ook een aantal kleine werken over marine leven. Van Arien de Groot zijn er rietpentekeningen van katten. Ze zijn boos, en draaien hun baasje de rug toe. Er zijn verstilde quilts, van Dinie van der Plaats.

Henk Rusman toont grote sculpturen van metaal op stevige sokkels die onderdeel van het beeld vormen. De geraffineerde vormgeving zorgt voor een levendige schaduwwerking.

11 kleine abstracte keramische vormen, gemaakt door Hinnie Steenbruggen, sieren een wand. Het intrigerende viltwerk van Magda Balvers verdient aandachtig bekeken te worden.

Vier kunstenaars laten Kinetisch werk zien. Thea Hoek laat een caroussel draaien, Maxelant  Harmsze teksten op tape, en Cindy Sprokel een zoötroop. In een ander werk van Cindy draait en dwarrelt zwanendons.

Rudolf Hollemans werk spant de kroon wat betreft ‘Draaien’. Één werk mag je – met witte handschoenen aan – voorzichtig zelf draaien. Zijn andere werken worden door elektriciteit tot bijzondere capriolen gedwongen. Er is veel te zien, kom zelf kijken. Het is de moeite waard. Zie ook www.verkuno.nl

De expositie ‘GEDRAAID’ is te bezichtigen tot en met zondag19 maart 2023

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden, Woensdag t/m zondag van 13-17 uur, entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken