dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Getroffen bedrijven brand Roden kunnen zich melden bij organisator inzamelingsactie

Deel op Facebook

Om bedrijven die getroffen zijn door de grote brand van afgelopen dinsdag in Roden te helpen, is er een inzamelingsactie opgezet. Daarnaast wordt er binnenkort een benefietavond in De Pompstee gehouden.

De crowdfundingsactie heeft momenteel al zo’n 5,5 duizend euro opgeleverd. Charlotte Bakker is één van de drijvende krachten achter de actie. “We hebben het doel op 1 miljoen euro gezet, maar we zijn blij met elke euro”, zegt ze. “Het is moeilijk te bedenken wat er allemaal nodig is om alle schade te vergoeden. En er zijn veel bedrijven gedupeerd.”

Volgens Bakker vergoedt de verzekering weliswaar een deel van de schade maar is het nog maar de vraag of alles betaald wordt. “Dat houdt op den duur ook op. Om bedrijven niet in de kou te laten staan, komen we nu in actie.”

Ondernemers kunnen zich melden

De actie is aanvankelijk opgezet voor het bedrijf SoundLink en de direct omliggende ondernemingen. “We kennen namelijk niet ieder bedrijf daar”, zegt Bakker. “Maar iedere ondernemer die getroffen is door de brand, kan zich bij ons melden.”

Op 17 maart vindt in De Pompstee een benefietavond plaats. Bakker is met een aantal bekenden bezig om lokale artiesten te regelen voor de avond. “We vragen ze belangeloos op te treden en hopen dat zij bekenden hebben die in de verhuur van apparatuur en techniek zitten. Samen moeten we er dan een succes van maken.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken