zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Houtzagerij versplintert raad niet: woningen in Roden mogen doorgaan

Deel op Facebook

Projectontwikkelaar Van Wijnen en de eigenaar van houtzagerij HoutCentrum Roden zijn nog in gesprek over het voorkomen van geluidsoverlast, maar de gemeente Noordenveld heeft alvast groen licht gegeven voor de bouw van 22 appartementen. De eigenaar van de houtzagerij vreest dat er klachten zullen komen over overlast wanneer Van Wijnen woningen voor voornamelijk ouderen bouwt ‘in de achtertuin’ van de onderneming. 

Een deel van de raad had het besluit over de komst van de appartementen liever uitgesteld tot ná Van Wijnen en de familie Klok (van de houtzagerij) eruit waren. Volgens wethouder Jos Darwinkel (Gemeentebelangen) is dat niet nodig en noopt de huidige wooncrisis de gemeente ertoe haast te maken met zulke projecten. 

‘Volgende week gesprek’

Het maakte dat de fracties van Lijst Groen Noordenveld (LGN) en Lokaal Noordenveld niet meestemden. “We hadden liever meer tijd genomen om in de toekomst juridische procedures te voorkomen”, sprak raadslid Nelly Nieuwenhuizen (Lijst Groen Noordenveld). Wel benadrukte ze dat ze het plan an sich goed vond. 

Ook Menne Kamminga (ChristenUnie) had de betrokkenen ‘meer tijd gegund’, terwijl collega Free Hoving (VVD) er sowieso wel vertrouwen in heeft dat de beide partijen eruit gaan komen. 

Wethouder Darwinkel besloot door te zeggen dat de gemeente Noordenveld ‘altijd bereid is te bemiddelen’. “Volgende week staat er een gesprek gepland tussen beide partijen, daar zullen we ook terugkoppeling van geven.”

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken