zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Kunst of Design’ een bijzondere expo in Kunstencentrum K38!

Deel op Facebook

Is het Kunst of is het Design? Dat is de vraag. Veel om ons heen is design, maar niet alle design is kunst. Design is kunst dat je kunt gebruiken. Bij design kunnen mooi en functioneel samen gaan en er wordt nagedacht over vorm en materiaalgebruik.

Design is ook een statement maken. We zijn voor deze expositie op zoek gegaan naar designers die hun producten zelf maken, daarin hun eigen handschrift/ vormgeving hebben ontwikkeld, waardoor elk stuk dat hier wordt getoond uniek en bijzonder is.

Maar liefst 9 kunstenaars/designers laten hun werk zien in de galerie van K38. Allen zijn zij bezig met vernieuwing, modern ambacht, bijzonder materiaal gebruik, duurzaamheid en eigenzinnige vormgeving.

Er is veel ‘upcycling’ en ‘duurzaamheid’ te zien! Indrukwekkend porselein werk van Mirjam Kerstholt. Versleten skateborden en oude tafelbladen krijgen een nieuw leven in de vorm van een uniek meubelstuk door Peter Kiewied en Ida Venhuizen. Van oude brandweerslangen en grote banners worden tassen gemaakt door Ilse Evers en Jeanet Metselaar. Bijzonder en groots interieur textiel handmatig geprint door Ria van der Linden. Celine Chermin maakt heerlijke zitmeubelen en kleurrijke poefen. Willem Kolvoort laat vrij werk en posters zien en Marc Paulusma doet onderzoek naar de mogelijkheden van klei printen uit de 3D printer.

De Kunstwinkel K38 heeft deze keer ook werken van alle deelnemende kunstenaars te zien en direct te koop. Mis deze tentoonstelling niet – ‘Kunst of Design’ is te zien tot en met 12 februari.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken