zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Mysterieuze auto wacht op Franse eigenaar in Norg

Deel op Facebook

Een verlaten auto langs de Asserstraat net buiten Norg houdt voorbijgangers al een paar weken bezig. Waarom staat die auto daar en vanwaar die rood-witte politielinten om het vehikel? Het antwoord is minder spannend dan het aangezicht doet vermoeden.

Dat laat Maznu Holthuis van de politie Noord-Nederland weten. Hij woont zelf vlakbij Norg en kreeg de nodige vragen over het mysterieuze voertuig. “Tja, wat kan ik erover zeggen….”, begint hij. Dan, lachend: “Het is eigenlijk niks spannends.”

Meerdere meldingen

De auto met Frans kenteken staat er sinds het TT-weekend, eind juni. “Als een auto daar apart staat, langs een drukke weg, dan komen er bij de politie meerdere meldingen per dag binnen.”

In dit geval dus ook. “We zijn een kijkje gaan nemen en hebben het kenteken gecheckt bij de Franse politie. Daar is niets op gevonden, er staat niets bijzonders over in het Franse systeem”, aldus Holthuis.

Wegslepen?

Ook in de wagen – die niet op slot staat – heeft de politie niets gevonden. “We hebben het lint eromheen gedaan om aan te geven dat we op de hoogte zijn van het voertuig en het hebben gecontroleerd”, zegt Holthuis.

En nu? “Goede vraag. We hopen nog contact te krijgen met de eigenaar van het voertuig, zodat hij hem komt ophalen of kan laten afvoeren. Wij hebben nu geen grond om hem te laten wegslepen en als we dat zouden doen, zouden wij een flinke rekening krijgen voor de werkzaamheden. We hopen dus dat de Franse eigenaar zich snel komt melden.”

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken