donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Woonachtig in Zulthe? Zo kun je bezuinigen op de maandelijkse kosten

Deel op Facebook

Bij een eigen woning of huishouden komen altijd kosten om de hoek kijken. Zo moet je natuurlijk de boodschappen doen, ben je verplicht om verzekeringen en contracten af te sluiten én daarnaast wil je natuurlijk ook nog een zakcentje overhouden voor de leuke dingen. Woon je in Zulthe en wil je graag bezuinigen op de maandelijkse kosten? Dan sommen we een aantal tips voor je op die daarbij kunnen helpen.

1. Vergelijk je maandelijkse lasten

Bij de maandelijkse lasten behoort onder andere je energiecontract, een kostenpost waar ieder huishouden mee te maken heeft. Toch heb je het voor een deel zelf in de hand hoeveel je hiervoor kwijt bent in de maand. Dat heeft deels te maken met het verbruik, maar ook bij welke energieleverancier je een contract hebt afgesloten. De energieleveranciers kunnen namelijk zelf bepalen welke tarieven zij vragen. Het loont daarom zeker om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op Gaslicht.com.

Naast het energiecontract heb je natuurlijk nog meer vaste lasten. Denk bijvoorbeeld aan de woonverzekeringen, een internetabonnement en je telefoonabonnement. En daarbij komt ook nog je zorgverzekering kijken. Al deze vaste lasten kun je ook onderling vergelijken. Voor de zorgverzekering kun je bijvoorbeeld vergelijken op Poliswijzer.nl.

2. Koop nooit meer dan nodig

Herken jij het moment dat je in de supermarkt loopt, en allerlei lekkere dingen tegenkomt en deze ook daadwerkelijk meeneemt? Of als je door de kledingwinkels struint, en thuiskomt met kledingstukken die je eigenlijk niet eens nodig had? Het is belangrijk om dit soort uitgaven zo veel mogelijk te beperken, zodat je hierop geld kunt besparen. Boodschappen doen en kleding kopen valt immers ook onder de maandelijkse uitgaven.

3. Verbouw je eigen groenten

Als je woonachtig bent in Zulthe, is de kans aanwezig dat je een huis hebt met een tuin. De tuin kan ook een plek zijn die je kan helpen bij het besparen: zo kun je bijvoorbeeld een moestuin aanleggen. Het is een leuke en tegelijkertijd duurzame manier om je eigen groenten te verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan sappige paprika’s, tomaten en sperziebonen. Bovendien is het ook nog eens heel goed voor het milieu: win-win!

4. Plaats een regenton in de tuin

En over die tuin in Zulthe gesproken: heb je ook plek om daar een regenton te plaatsen? Met een regenton kun jij namelijk het regenwater opvangen, en daarmee kun je bijvoorbeeld de planten water geven en het gazon sproeien. Hiervoor hoef je geen gebruik te maken van het water uit de kraan.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken