vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Dijkstra-Jacobi krijgt steun van oud-VVD-voorman Zuidhorn

Deel op Facebook

De Zuidhorner oud-VVD-fractievoorzitter René Westerhoff-Dijkinga wordt in de gemeenteraad van Westerkwartier fractie-assistent van onafhankelijk raadslid en oud-VZ-wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk.

Dat meldde Dijkstra afgelopen zaterdag in het radioprogramma ‘Politiek op zaterdag’. Deze week vindt haar beëdiging plaats. Ze vertelde dat haar oud-fractievoorzitter najaar vorig jaar zijn steun al toezegde in het geval ze ‘ja’ zou zeggen tegen het raadslidmaatschap. ,,Dezer dagen hebben we samen geluncht en afgesproken dat René mijn ondersteuner wordt.” Westerhoff is financieel specialist en werkte eerder als hoofd financiën bij de gemeente Noordenveld.

‘VZ zette me onder druk’

In de live-uitzending blikte Dijkstra terug op haar wethouderschap. Ze zei vorig jaar onder druk van toenmalig VZ-voorman Ytsen van der Velde te hebben besloten, van een volgende bestuursperiode als wethouder te hebben afgezien. ,,Het werd me bij VZ niet meer gegund.”

Daadkrachtig maar soms ook eenzaam

Dijkstra kenschetste zichzelf als daadkrachtig wethouder. ,,De andere leden van het toenmalig college van B en W  hadden geen achtergrond in het bedrijfsleven, zoals ik. Ik ben niet altijd goed begrepen. Daarom bezorgde me wel eens een eenzaam gevoel.”

Komende zaterdag treedt VZ-man Ytsen van der Velde die het fractievoorzitterschap per 1 januari heeft overgedragen, op als studiogast. 

Heb je de laatste uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken