maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Leekster raadslid Slotema te gast bij ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

CDA-raadslid Jan Willem Slotema uit Leek is op 6 mei de hoofdgast tijdens de wekelijkse uitzending van ‘Politiek op zaterdag’ bij RTV Zulthe. Als ras-CDA’er willen we van hem weten hoe kijkt naar de toekomst van zijn partij die danig concurrentie ondervindt van de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas.

Hoe schat Slotema de kansen in voor zijn partij om de agrarische achterban die voorheen CDA stemde en inmiddels is overgestapt naar BBB, weer terug te halen? En kan Wopke Hoekstra aanblijven als boegbeeld voor het CDA?

Stemmenkanon
Al meer dan twintig jaar is Slotema politiek actief: jarenlang als raadslid voor het CDA in de voormalige gemeente Leek en inmiddels als raadslid in de gemeente Westerkwartier. Hoewel hij genoegen moest nemen met een bescheiden positie als nummer zes op de lijst van het CDA bij de verkiezingen, haalde Slotema zoveel voorkeurstemmen dat hij op eigen kracht voor zijn partij in de gemeenteraad werd verkozen. Waaraan dankt de oud-inwoner van Zevenhuizen zijn populariteit?

Verpauperde panden in Zevenhuizen
Al jarenlang ergert de CDA-man zich groen en geel aan drie panden die ernstig verpauperen in het dorp Zevenhuizen. Dat betreft onder meer het pand waar in een roemrucht verleden discotheek Pruim was gevestigd. De gemeente kondigde een tijd geleden al aan dat zij van plan is de eigenaren van de drie ‘rotte kiezen’ aan te pakken. In hoeverre heeft Slotema vertrouwen in deze actie?

De live uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later worden beluisterd via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website. De presentatie is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken