zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ondanks slepende rechtszaak kunnen Woonborg en Noordenveld toch door één deur

Deel op Facebook

Ondanks de slepende juridische procedure tussen woningcorporatie Woonborg in Roden en gemeente Noordenveld staan de onderlinge verhoudingen tussen corporatie en gemeente niét onder druk. Dat bleek zaterdag tijdens de live-uitzending ‘Politiek op zaterdag’.

Directeur-bestuurder Esther Borstlap van Woonborg en GB-wethouder Kirsten Ipema van Noordenveld zaten genoeglijk naast elkaar in de studio om te praten over de forse woningbouwopgave waarvoor beide partijen zich zien gesteld. 

Claim van 20 miljoen

Woonborg is begonnen met het herstel van de schade die is ontstaan aan verzakte woningen in Roden als gevolg van rioolwerkzaamheden die in opdracht van de gemeente zijn verricht. Borstlap raamt de schade die hiermee gemoeid is op 20 miljoen euro. ,,Wij schieten dit geld voor”, zo liet ze weten. ,,Maar in onze ogen is de gemeente Noordenveld aansprakelijk. Omdat de gemeente weigert de portemonnee te trekken, zagen we ons helaas gedwongen naar de rechter te stappen.” 

Juist omdat de verzakkingszaak onder de rechter is, wilde wethouder Ipema niet te veel woorden wijden aan de kwestie. Ze liet het bij: ,,Wij hebben een andere mening over de oorzaak van het probleem.” 

Incidenten in Oldehove en Leek

De uitzending begon met een bijdrage van burgemeester Ard van der Tuuk van Westerkwartier. Hij ging in op twee dramatische incidenten rond oud en nieuw in zijn gemeente. In Oldehove overleden twee jeugdige dorpsgenoten na een aanrijding. Die ontstond nadat een partytent die dienstdeed bij carbidschieten, de weg opwaaide. En in Leek overleed een man die betrokken raakten bij een opstootje met jongeren nadat hij ze had aangesproken op het gooien van vuurwerk naar zijn hond.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken