zondag, maart 3, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Zwemkasteel Nienoord 12 weken dicht voor grote verbouwing naar duurzaam zwembad

Deel op Facebook

Het Zwemkasteel Nienoord, een populaire bestemming voor zwemplezier, sport en ontspanning, zal tijdelijk sluiten voor een periode van ongeveer 12 weken, onder voorbehoud starten de werkzaamheden 25 maart 2024. Tijdens deze sluiting zal het zwembad een ingrijpende transformatie ondergaan met als doel over te stappen op een gasvrije en volledig elektrische verwarming, voornamelijk gevoed door zonne-energie.

De beslissing om het Zwemkasteel Nienoord te sluiten komt voort uit een toewijding van de gemeente Westerkwartier aan duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk op het prachtige Landgoed Nienoord. Het streven is om het zwembad te transformeren naar een milieuvriendelijke faciliteit die gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen.

Tegoed blijft geldig tijdens sluiting
Gedurende de sluitingsperiode zullen abonnementhouders en bezitters van banenkaarten gerustgesteld worden, aangezien hun rechten behouden blijven. Alle abonnementen en kaarten behouden hun waarde en worden, waar nodig, verlengd om ervoor te zorgen dat de bezoekers na de heropening weer volop kunnen genieten van het vernieuwde Zwemkasteel Nienoord.

Zwemlessen onderbroken
Tijdens de verbouwing zullen zwemlessen mogelijk tijdelijk worden onderbroken. Echter, na de voltooiing van de duurzame renovatie zullen de zwemlessen weer worden hervat. Momenteel wordt er nog wel onderzoek gedaan naar alternatieve locaties en mogelijkheden om de continuïteit van de zwemlessen te waarborgen tijdens de sluitingsperiode, echter zijn de mogelijkheden hiervoor vrij beperkt.

Duurzamere toekomst
De uitvoerders van dit ambitieuze project zijn Winkelman Engineering en Hellebrekers Zwembad Techniek. Samen zullen zij de visie van de gemeente Westerkwartier omzetten in een zwembad dat niet alleen voldoet aan de hoogste technische normen, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor de regio.

Groene investering gemeente Westerkwartier
De gemeente Westerkwartier, als opdrachtgever van dit project, benadrukt haar betrokkenheid bij het waarborgen van een gezonde en duurzame leefomgeving op Landgoed Nienoord en voor haar inwoners. De tijdelijke sluiting van Zwemkasteel Nienoord is een belangrijke stap in deze richting en een investering in een groenere toekomst.

Het Zwemkasteel Nienoord nodigt de gemeenschap uit om de voortgang van dit opwindende project te volgen en uit te kijken naar de heropening van een duurzaam en energiezuinig zwembad. Samen streven we naar een gezondere toekomst voor de regio Westerkwartier.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken