vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Oud-voorman Van der Velde over 25 jaar VZ in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

De jarenlange voorman Ytsen van der Velde van VZ Westerkwartier is zaterdag 27 januari te gast in ‘Politiek op zaterdag’. Hij blikt dan terug op bijna 25 jaar Partij voor Veiligheid en Zorg. Deze lokale groepering groeide eerst in Grootegast en later in Westerkwartier uit tot grootste partij (op dit moment 9 zetels en 2 wethouders). 

We praten met Van der Velde over zijn drijfveren om een kwart eeuw geleden VZ op te richten. Ook actuele thema’s komen voorbij. Staat VZ achter het besluit van B en W om 70 asielzoekers drie maanden lang op te vangen op de voormalige bedrijfslocatie van Jager/Dusseldorp in Midwolde? Waar moet het Westerkwartierse gemeentehuis komen? Wellicht in Midwolde waar het college van B en W op lijkt aan te koersen. Of houdt VZ vast aan huisvesting op de plek van het bestaande raadhuis in Zuidhorn?

Oud-wethouder terug?

Ook de perikelen rond oud-VZ-wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi die deze week aantrad als onafhankelijk raadslid, worden in de uitzending besproken. Wat gaat VZ doen om Dijkstra-Jacobi alsnog weer in te lijven?

Tijdelijke opvang asielzoekers in Midwolde

We trappen de wekelijkse uitzending af met een telefonische bijdrage van wethouder Harry Stomphorst (Sterk Westerkwartier) die sinds kort vluchtelingenopvang in portefeuille heeft. Hij licht het besluit toe om asielzoekers tijdelijk te huisvesten in Midwolde om op deze manier het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden teruggeluisterd. Presentatoren zijn Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken