zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raadslid Dijkstra-Jacobi praat in ‘Politiek op zaterdag’ over onrust op school Grijpskerk

Deel op Facebook

Onafhankelijk raadslid Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk is in de laatste uitzending van juni te gast in ‘Politiek op zaterdag’. Belangrijkste gespreksthema is de onrust die in de afgelopen weken is ontstaan onder ouders van openbare school De Triangel in haar eigen woonplaats.

Vooruitlopend op een eventuele fusie tussen christelijk en openbaar onderwijs in Grijpskerk wil schoolbestuur Quadraten de leerlingen van de Triangel onderbrengen in het schoolgebouw van cbs De Borgstee. Ouders van De Triangel zijn hierover verbolgen. De boze ouders staken deze week tijdens een raadsoverleg hun onvrede hierover niet onder stoelen of banken.

Vrees voor leegloop

Ook oud-VZ-wethouder Dijkstra-Jacobi heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. Zij hekelt het beleid van schoolbestuur Quadraten dat volgens haar al langer bezig is De Borgstee te bevoordelen ten opzichte van De Triangel. Het Grijpskerker raadslid voorziet een leegloop van leerlingen op de openbare school als De Triangel straks wordt ondergebracht bij De Borgstee. In haar ogen is dat onterecht: ,,De Triangel is een kwalitatief goede school met bevlogen leerkrachten. Van sluiting is geen sprake. Aanmelding van leerlingen kan gewoon doorgaan.”

Rol wethouder Schollema

Behalve de leiding van Quadraten speelt ook onderwijswethouder Bé Schollema (GroenLinks/PvdA) volgens Dijkstra-Jacobi in de kwestie rond de scholen in Grijpskerk een bedenkelijke rol. ,,Lange tijd verzuimde hij om in gesprek te gaan met de ouders om zo te vernemen wat er speelt in Grijpskerk.”

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken