zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Wold & Waard in Leek: 500 tot 600 huizen erbij

Deel op Facebook

Woningcorporatie Wold &Waard in Leek wil de komende zeven à acht jaar rond de 500 tot 600 woningen bouwen. Dat rekende directeur-bestuurder Ton Schroor voor in het live-programma ‘Politiek op zaterdag’. 

Wold & Waard beschikt volgens Schroor over 200 bouwkavels waarop de komende twee jaar gebouwd kan worden. ,,Maar na die twee jaar zijn we door onze bouwkavels heen en moeten er nieuwe kavels worden geworven.” 

Werkgroep

Gemeente Westerkwartier en corporatie hebben een werkgroep gevormd die op zoek gaat naar kavels en bouwlocaties. Het woningbestand van Wold & Waard bestaat nu nog uit zo’n 5600 verhuureenheden, zoals Schroor ze aanduidt. ,,Over zeven à vier jaar komen we op een totaal van boven de 6000 objecten.” Wold & Waard heeft een wachtlijst voor huurhuizen waarop zo’n 10.000 namen staat. ,,Een derde deel daarvan, is onze ervaring, is actief zoekend. Die wil binnen nu en één of anderhalf jaar graag een huis”, aldus Schroor.

Nieuw gemeentehuis?

Aan het begin van de uitzending reageerde wethouder Bert Nederveen (ChristenUnie) op de verdeeldheid in de gemeenteraad over de centrale huisvesting van ambtenaren in Westerkwartier. Tot nu toe zette de raad in op huisvesting op de plek van het gemeentehuis van de voormalige gemeente Zuidhorn. Alle uitbreidingsopties op deze plek zijn volgens B en W onhaalbaar gebleken en stuiten op parkeer- en verkeerstechnische bezwaren.

De gemeenteraad drong er desalniettemin vorige week op aan bij B en W om twee van de vijf opties alsnog nader te onderzoeken. Daar voelt het college vooralsnog niet voor. ,,Als de raad over alle vereiste rapporten en stukken beschikt denk ik dat ook de raad ervan overtuigd is dat uitbreiding in Zuidhorn onwenselijk is”, aldus Nederveen.

Snelheid maken

Als verantwoordelijk wethouder voor de ambtelijke huisvesting wil Nederveen nu snelheid maken. ,,Voor de zomer moet het mogelijk zijn dat de raad een uitspraak doet over het vervolg van dit proces.” Hij schat in dat Westerkwartier al 1 tot 2 ton kwijt is aan de onderzoeken die zijn uitgevoerd naar de uitbreidingsvarianten van het raadhuis in Zuidhorn.

Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken