Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KV Noordenveld verliest van Quick’21/Vlug & Vaardig

Deel op Facebook

De hoofdmacht van KV Noordenveld speelde haar eerste wedstrijd van 2024 in Sportcentrum de Hullen tegen Quick’21/Vlug & Vaardig uit Oudega. Het eerste van KV Noordenveld staat momenteel tweede op de ranglijst, gevolgd door de ploeg uit Oudega. Voorafgaand aan de wedstrijd wist het tweede van KV Noordenveld haar koppositie te verstevigen. Zij wonnen met 32-10 van Udiros/Kinea uit de Knipe. Zaak voor de hoofdmacht om dit goede voorbeeld te volgen!

Om 18.45 uur floot scheidsrechter van der Kloet in en opende Noordenveld direct in de eerste minuut de score. Er volgde een periode waarin de stand gelijk op ging wat resulteerde in een 7-7 tussenstand. Helaas wist de ploeg uit Oudega de laatste 10 minuten voor rust verder uit te lopen. Dit bracht de ruststand op 8-14. Een forse achterstand voor de ploeg van Van Haastrecht: “Kijkend naar de cijfers hebben we in de 1e helft 15 aanvallen gehad waarin er geen enkele keer geschoten is. Dat zegt genoeg over de scherpte van de ploeg de eerste helft”

Ondanks de grote achterstand was er nog steeds genoeg hoop en geloof om de wedstrijd de juiste kant op te draaien. De thuisploeg kwam sterk de kleedkamers uit en wist de korf viermaal achtereenvolgens te vinden. Na 7 minuten in de tweede helft stond er een stand van 14-16 op het scorebord en was alles weer mogelijk. Ondanks dat Quick’21 weer mee begon te scoren, wist Noordenveld de stand gelijk te trekken naar 18-18. Met nog 10 minuten te spelen was de spanning om te snijden. Voor zowel het publiek, beide ploegen als de arbitrage. Wat resulteerde in dubieuze beslissingen. Helaas wist de ploeg van Van Haastrecht de wedstrijd niet op tijd te kantelen en liep Quick’21 alsnog verder uit. Eindstad 20-24. Van Haastrecht: “Complimenten dat we zo weten terug te komen, zonde dat we het uiteindelijk niet over de streep hebben kunnen trekken”.

De hoofdmacht blijft, samen met drie andere ploegen, tweede op de ranglijst. Wel is het gat naar koploper Flamingo’s gegroeid waardoor zicht op het kampioenschap steeds verder verdwijnt. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, en wel tegen De Wâlden in Oentsjerk. Aanvang: 19.30 uur in Sporthal De Hege Walden. Het tweede van Noordenveld zal er alles aan doen om de koppositie te behouden en treedt om 18.50 uur aan tegen Mid-Fryslan in Grou. Wees welkom!

Scores Noordenveld: Lianne Bangma 4, Jasper Lütter 3, Robin van Bolhuis 3, Sven Stobbe 2, Romee de Rink 2, Evelien Tepper 2, Anna de Boer 2, Nienke Bolt 1, Andele Polak 1