dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Opnieuw grafblunder in Westerkwartier: begrafenis gestaakt

Deel op Facebook

Een begrafenisplechtigheid in Visvliet moest vorige week zaterdag voortijdig worden gestaakt wegens het ontbreken van een grafkuil op de gemeentelijke begraafplaats. De gemeente Westerkwartier trekt opnieuw het boetekleed aan: het is de tweede keer in een half jaar tijd dat die gemeente de mist in gaat bij een uitvaart.

De betrokken uitvaartondernemer had de datum voor de begrafenis in Visvliet doorgegeven aan de gemeente, maar om onduidelijke redenen is deze melding tussen wal en schip beland.

Excuses

‘We vinden de situatie van afgelopen zaterdag heel naar voor de nabestaanden van de overledene’, laat de gemeente in een schriftelijke verklaring weten. ‘We zijn in contact met de familie en we hebben onze excuses aangeboden.’

Om herhaling te voorkomen scherpt de gemeente de interne procedures aan. De uitvaart heeft afgelopen maandag alsnog plaatsgevonden.

Garnwerd

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat de gemeente Westerkwartier de mist in gaat bij een uitvaart. Vorig jaar november werd op de begraafplaats in Garnwerd per abuis iemand begraven op een plek die was gereserveerd voor iemand anders. Dat zorgde voor boosheid en ontzetting bij de nabestaanden.

De gemeente laat in een schriftelijke reactie weten dat er de afgelopen weken ‘constructief, maar zeker ook met veel zorgvuldigheid is gesproken over oplossingen om gemaakte fouten op de begraafplaats in Garnwerd te herstellen’.

Volgens de gemeente ligt er een oplossing, maar kan daar inhoudelijk niet op in worden gegaan ‘uit respect naar de betrokken families’.

Bron: RTV Noord

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken