maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Mooie pot Zunobri niet beloond

Deel op Facebook

Alweer de vierde en laatste ontmoeting tussen Stadskanaal ’74 1 en Zunobri 1. Gedurende het seizoen 2022-2023 is Stadskanaal driemaal de betere ploeg gebleken. Ook deze vierde keer zal het een lastige opgave worden voor Zunobri om met de punten naar huis te gaan.

Stadskanaal begint sterk aan de wedstrijd met twee snelle doelpunten. Michael schiet twee vrije ballen raak. Een beter debuut bij het eerste van Zunobri kan je niet krijgen. Hij brengt beide ploegen op gelijke hoogte.

Het schotpercentage ligt een stuk hoger bij Stadskanaal. De ene na de andere kans vliegt erin. De achterstand wordt uitgebreid naar 9-2. De spelers van Zunobri krijgen meer grip in de verdediging en weten het spel van Stadskanaal te ontregelen. Met een overwicht in de rebound positie weet Zunobri de aanvallen te beperken tot één schot. Aan de andere kant moet hier geprofiteerd van worden. De afronding blijft een zwak punt van de ploeg. Met drie en soms vier kansen per aanval, moet er een doelpunt gemaakt worden. Deze blijven uit en er kan niet aangehaakt worden.

Sharon van der Leest doet dan eindelijk iets terug voor de 9-3. Daarna weten ook Sanne Schuur en Fred Pera hun kansen te benutten en brengen het verschil terug naar vier. Toch heerst er tevredenheid bij de ploeg. Vergeleken met de wedstrijd tegen Veenwouden, 13-13, wordt er meer inzet getoond. Er worden een hoop meer kansen gecreëerd. Verdedigend zitten de spelers er dichterbij. Met een stand van 10-5 worden de verbeterpunten nog eens herhaald.

De tweede helft worden de kansen dan eindelijk afgemaakt en verdedigend zakt de ploeg niet in. Stefan Steenbergen schiet de 10-6 binnen. Sanne maakt haar tweede van de wedstrijd en Fred benut een strafworp. Stadskanaal blijft mee scoren waardoor de achterstand blijft schommelen rond de vijf doelpunten. Het is de eerste helft die ervoor heeft gezorgd dat er op geen enkel moment sprake was van zorgen bij Stadskanaal.

Coach Willem Pera brengt verse energie in de ploeg. Karlijn Suurd en Janneke van Hielkema betreden het veld. Het is meteen raak. Na een snelle aanval is het Karlijn Suurd die met haar eerste balcontacten direct raak schiet, 14-9. Sanne weet later haar derde doelpunt te maken voor de 16-10 en zet daarmee een goed resultaat neer. Niet alleen is zij scorend goed bezig, ook weet zij meerdere keren de bal uit de lucht te pikken om zo de aanval in stand te houden.

Stefan schiet zijn tweede binnen voor de 17-11. Matthijs Blaauw is in zijn vrije weekend meegereisd naar Stadskanaal. Hij weet ook nog een doelpunt mee te pikken, 19-12. 20-12 van Stadskanaal. Het slotakkoord is voor Fred. Wederom een strafworp en een schot voor de laatste twee doelpunten van de wedstrijd. Scheidsrechter E. de Haan fluit af bij een stand van 20-14. Vier uit vier voor Stadskanaal. De complimenten gaan naar beide ploegen. Er is een leuke en sportieve wedstrijd neergezet.

Een duidelijk sterkere tweede helft voor Zunobri. 11 doelpunten tegenover de 10 van Stadskanaal. De tevredenheid is terecht. Zunobri heeft nu twee weken de tijd om te bouwen op deze goede wedstrijd. MN en W komt 3 juni op bezoek. De uitwedstrijd werd verloren met 12-7. Met het thuisvoordeel en alle supporters langs de kant zou Zunobri zomaar weer eens aan de winnende hand kunnen zijn.

Door: Stefan Steenbergen

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken