dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Nederlandse padeltop dit weekend actief in Norg 

Bram Meijer, de nummer 1 van Nederland
Deel op Facebook

Zaterdag 22 en zondag 23 juli maken de beste padelspelers- en speelsters van Nederland hun opwachting in Norg tijdens het Bestelpadel Siux P500-toernooi. Het belooft een spektakel te worden: het is de eerste keer dat de nationale top zich in Drenthe laat zien.  

Met 16 koppels bij de heren en 10 koppels bij de dames is het toernooi goed bezet. Bij zowel de heren als de dames doen de nummers 1 en 2 van Nederland mee. “Het is uniek dat wij aan dit toernooi meedoen”, zegt Bram Meijer, de beste padeller van ons land. Hij speelt samen met zijn vaste partner en nummer 2 van Nederland Sten Richters. “Wij spelen voornamelijk internationale toernooien. Het past in onze agenda, maar we vinden het ook goed om onze gezichten te laten zien in een nieuwe provincie.” Het beste koppel van Nederland neemt alleen met de toernooiwinst genoegen in Norg. 

Menno Nolten en Bart van Opstal zijn als tweede geplaatst. De nummer 4 en 5 van Nederland komen voor de winst, maar beseffen ook dat het met dit deelnemersveld lastig gaat worden. “Er zijn kansen als we een goede dag hebben. We zijn tevreden als we tot de finale komen.”  

Voor Norger Ids Hannema is het een bijzonder toernooi. De nummer 21 van Nederland wil dolgraag voor het eigen publiek laten zien hoe hij zich verhoudt tot de Nederlandse top. “Ik denk dat ik een leuk voordeel ga hebben. Ik ken de banen beter dan iedereen die meedoet en voel me hier thuis.” Hannema hoopt dat hij de zondag haalt. Daarvoor moet hij twee wedstrijden winnen met zijn compagnon Xander Aue.  

Favorieten damestoernooi 

Ook bij het damestoernooi doet het beste koppel van ons land mee. Steffie Weterings (1) en Marcella Koek (2) wonnen alle 22 wedstrijden die zij dit jaar in Nederland speelden en schreven daarmee vijf titels op hun naam. 

Dido Blonk (5) en Stephanie Gomperts (10) zijn de concurrenten van Weterings en Koek. Ze spelen veel toernooien samen en behaalden dit jaar de halve finale van het NK. Daarnaast schreven ze dit jaar het P250-toernooi in Rosmalen op hun naam. 

Ook Liza Groenveld en Bo Luttikhuis voegen zich bij de kanshebbers. Het duo heeft plannen om een vast koppel te vormen, en spelen hun tweede toernooi samen in Norg. Groenveld reist met weinig verwachtingen naar de padeltoernooien toe. “Ik speel relaxed en sta met veel plezier op de baan. Dan kan het resultaat alleen maar meevallen”, zegt ze. Het werpt haar vruchten af. Groenveld speelt pas één jaar ‘serieuze’ padeltoernooien en staat op plek 20 van Nederland. “Ik heb veel zin in het toernooi in Norg en ben benieuwd hoe het uit gaat pakken.”  

Zaterdag om 10.15 beginnen de eerste twee wedstrijden van het P500-toernooi.  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken