zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta pakt koppositie 

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie de eerste wedstrijd van 2024. Na een goede reeks eind vorig jaar hoopte iedereen dat deze lijn doorgezet kon worden. Tegenstander, in een goed gevuld MFC de Molenstreek, de avond was DTS uit Surhuizum.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Leeuw was het Sparta dat middels een doorloopbal op voorsprong kwam. DTS trok de stand gauw gelijk, maar daarna was het Sparta dat het initiatief nam en nooit meer weg zou geven. Met zes goals op rij liep Sparta gemakkelijk uit naar een comfortabele 11-4 voorsprong. Voor rust scoorde beide ploegen nog een paar keer wat voor een 15-7 ruststand zorgde.

In de rust was coach Van der Lei tevreden over het getoonde spel en maande zijn spelers om zo door te gaan. Een stukje extra motivatie was dat koploper It Fean/Boelenslaan haar wedstrijd verloren had en Sparta dus bij winst de nieuwe koploper werd.

Na rust was het DTS dat probeerde om het tij te keren. De Friezen naderden de Zevenhuisters op vier goals, maar daar zette Sparta wederom vier goals tegenover. DTS kon geen vuist maken deze wedstrijd en de punten bleven in Zevenhuizen, 23-14!

Volgende week starten de return wedstrijden en zal DTG op bezoek komen in Zevenhuizen. Deze wedstrijd start om 19:30 uur. Alle support is weer van harte welkom.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken