Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Sparta wint van SIOS/Leonidas

Deel op Facebook

Na de winst vorige week op De Hoeve stond vandaag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. In Wolvega was het onbekende SIOS/Leonidas de tegenstander.

Na één minuut stilte was het Sparta dat als eerste de korf vond. Middels een vrije bal kwamen de Friezen weer op gelijke hoogte. Daarna was het de Zoutman-formatie die domineerde. Met 6 goals op rij liepen zij uit naar een comfortabele 1-7 voorsprong. Sparta had de zaken zowel aanvallend als verdedigend onder controle en liep gemakkelijk uit naar een 5-14 ruststand.

Coach Van der Lei maande zijn achttal om vooral door te zetten na de rust en de juiste kans af te wachten.

Na rust was het SIOS/Leonidas dat scherper uit de kleedkamer kwam. Met 2 goals op rij moesten de Zevenhuisters toch nog even weer een tandje bijzetten. Via 7-18 werd de wedstrijd bij 11-21 afgefloten.

Zaterdag 23 september speelt Sparta thuis tegen Spannum. Een spannende wedstrijd, want beide ploegen hebben tot nu toe twee wedstrijden gewonnen. Deze wedstrijd start om 15:30 uur. Alle support is weer van harte welkom.