woensdag, juni 19, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tafeltennisvereniging Talero genomineerd voor de gemeentelijke Sportprijs

Deel op Facebook

Tafeltennisvereniging Talero uit Leek is genomineerd voor de Sportprijs Westerkwartier voor het opzetten van OldStars tafeltennis voor 55 plussers. Dat betekent dat hun werk van het afgelopen jaar door de gemeente zeer gewaardeerd wordt. De Sportprijs is een nieuwe prijs, bedoeld voor een persoon of organisatie die zich inzet voor de breedtesport. Anders dan een topsportprijs, wordt deze sportprijs uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet om sporten en bewegen aantrekkelijk te maken.

Deze prijs kan gewonnen worden door een persoon, vereniging, organisatie of evenement die uit het Westerkwartier komt. De feestelijke uitreiking van de prijs is op 19 oktober aanstaande.
  
Talero heeft zich vorig jaar gericht op ouderen en heeft, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, NTTB, NOC-NSF, Rabobank, Huis van de Sport en de gemeente/sportakkoord, OldStars tafeltennis opgestart. De aftrap werd verricht door oud-Europees kampioene Bettine Vriesekoop.  Het was in eerste instantie voor 20 ouderen maar door het grote succes wilde Talero dit uitbreiden en door aanschaf van extra tafels zijn inmiddels 38 ouderen aan het OldStars tafeltennissen. Dit is momenteel de grootste OldStarsgroep van Noord-Nederland. Huidige doel is om 50 ouderen te laten tafeltennissen.

Old Stars is een aangepaste spelvorm en is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde, verantwoorde, manier willen bewegen en deel uit willen maken van een sociale, gezellige groep.

Met OldStars tafeltennis zorgt Talero ervoor dat ouderen in beweging komen en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars tafeltennis biedt Talero een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. Het is een laagdrempelige sport, die goed op latere leeftijd kan worden beoefend. Naast je lichaam train je vooral je brein! Artsen noemen het ‘s werelds beste sport voor de hersenen!

Even belangrijk bij Talero is het sociale aspect. Elke training wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie en gezellig gesprek. Resultaat van OldStars tafeltennis is dat ouderen fitter en gezonder worden met een betere coördinatie, balans en uithoudingsvermogen! Naast een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid zorgt OldStars tafeltennis bij Talero ervoor dat ouderen er maatschappelijk (weer) bijhoren! Met trots meldt Talero dat de oudste deelnemer 91 jaar is!

De OldStars tafeltennissen elke woensdagmorgen van 10.00 tot 11.30 in de Rodenburghal in Leek. Wil je kijken of het ook wat voor jou is en wil je nieuwe mensen leren kennen? Kom dan gezellig vrijblijvend een keer langs. Voor meer informatie kijk op www.talero.nl of stuur een mailtje naar secretaris Jan Dijkstra: secretaris@talero.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken