zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Alle mogelijke opties voor uitbreiding van gemeentehuis Zuidhorn zijn onderzocht en afgewogen, college gaat terug naar raad

Deel op Facebook

Het college van burgemeester en wethouders heeft het afgelopen jaar alle mogelijke opties voor het uitbreiden van gemeentehuis Zuidhorn onderzocht en afgewogen. Helaas blijkt niet één van de vijf onderzochte opties een goed uitvoerbaar resultaat op te leveren. Het college zet nu de stap om in januari terug te gaan naar de gemeenteraad met het voorstel om het raadsbesluit van 13 juli 2022 te herzien.

Op 13 juli 2022 nam de gemeenteraad besluiten over het Programma Huisvesting van gemeente Westerkwartier. Eén van de onderdelen was een besluit over het realiseren van centrale huisvesting in gemeentehuis Zuidhorn. Om daar met alle gemeentelijke kantoormedewerkers te kunnen werken zou het huidige gemeentehuis in Zuidhorn moeten worden uitgebreid. Afgelopen jaar zijn hier plannen voor uitgewerkt. Elke kant van het gemeentehuis werd onderzocht, bouwen richting het spoor, over het parkeerterrein, aan de kant van de vijver, in totaal vijf varianten. Niet één van deze plannen zou een goed uitvoerbaar resultaat opleveren dat voldoet aan de vooraf gestelde wensen voor centraal samenwerken en ontmoeten.

Wethouder Bert Nederveen: ‘Het is spijtig dat we niet tot een uitvoerbaar plan konden komen voor het uitbreiden van gemeentehuis Zuidhorn. Ik ben blij dat we alle opties zorgvuldig hebben onderzocht om goed onderbouwde afwegingen te kunnen maken. De wens om onze medewerkers centraal te huisvesten blijft bestaan en we gaan met de gemeenteraad in gesprek met het voorstel om andere opties voor centralisatie te onderzoeken.’

Huisvesting gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier gaat van 15 gebouwen terug naar 8 gebouwen, besloot de gemeenteraad in 2022. Door de gemeentelijke herindeling in 2019 en een nieuwe manier van werken heeft de gemeente minder gebouwen nodig. Daarnaast is een aantal gebouwen oud en in slechte onderhoudsstaat. De gemeente wil graag verduurzamen. Gemeentehuis Leek werd in oktober 2023 al verkocht en maakt plaats voor een nieuwe duurzame woonwijk, plan Klein Nienoord. Op bedrijventerrein Leeksterveld start in de zomer van 2024 de bouw van een energieneutraal pand dat o.a. het verouderde gebouw Feithsweg 4 van Novatec en de gemeentewerf bij gemeentehuis Leek zal vervangen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken