zaterdag, juni 22, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Arjen Lubach mediapersoon 2022

Deel op Facebook

Presentator Arjen Lubach is mediapersoon van het jaar geworden. De prijs werd hem uitgereikt door de winnaar van vorig jaar, Andre van Duin.

Lubach, geboren in Lutjegast, is de 32e winnaar van de prijs. Hij kwam vorig jaar terug op televisie met zijn nieuwe satirische programma De Avondshow met Arjen Lubach, dat in het najaar een tweede seizoen kreeg. Gemiddeld trok hij meer dan een miljoen kijkers per aflevering. Op 23 januari begint het derde seizoen op NPO1.

Lubach vindt het een gekke titel, zegt hij bij de NOS. ‘Iedereen weet dat ik zonder mijn programma nooit deze prijs gewonnen zou hebben en dat ik zonder mijn team mijn programma nooit had kunnen maken.’ Wel vond hij het een eer om de prijs uit handen van André van Duin te krijgen.

Bepaald door vakblad BM

De winnaar wordt bepaald door vakblad BM, dat schrijft: ‘Wie de Nederlandse samenleving via een tv-programma met zoveel vakmanschap en inventiviteit een spiegel kan voorhouden en daarmee ook invloedrijk is, verdient het volgens de redactie van BM om Mediapersoon van het Jaar 2022 te worden.’

‘Wat een eer’, schrijft Lubach op zijn Instagram. ‘Het is natuurlijk een waardering voor mijn hele team. Je weet wie je bent. Want dat staat in je contract’, voegt hij er aan toe.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken