zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Expositie “Vrolijk” in de CazemierBoerderij te Tolbert

Deel op Facebook

Wethouder Bé Schollema van de gemeente Westerkwartier opent op zondagmiddag 14 januari om 15.00 uur de tentoonstelling “Vrolijk” in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 te Tolbert. Dat doet hij in zijn functie van portefeuillehouder kunst en cultuur en dorpswethouder van Tolbert.

De expositie omvat werk van de kunstenaressen Trijnie Wubbolt uit Enumatil en Anneke Ekhart uit Tolbert. Ze kennen elkaar van de kunstwinkel ” Kunst en kunst” in de Folkingestraat te Groningen. Samen zaten ze in de inrichtingscommissie en creëerden elke maand een prachtige winkel met nieuw werk van alle deelnemende kunstenaars.

Trijnie Wubbolt schildert vaak vrolijke kleurrijke vrouwen die plezier hebben in het leven. Daarnaast heeft ze veel liefde voor dieren, dus die zijn ook veel te zien in haar werk op een vrolijke kleurrijke manier.

Anneke Ekhart schildert de laatste jaren vaak portretten van mens en dier. Daar heeft ze haar eigen unieke draai aan gegeven. Ze is duurzaam bezig, omdat ze op gebruikte en verweerde plaatjes zink schildert. Dat doet ze met acrylverf in zwart/wit.

De tentoonstelling is van 13 januari tot en met 30 maart te zien op zaterdagmiddagen van 13.30 tot 17.00 uur, of op andere dagen op afspraak.
De entree bedraagt € 3,50 (donateurs Fredewalda gratis).

CazemierBoerderij ◆ Hoofdstraat 27 ◆ 9356 AT  Tolbert

info@cazemierboerderij.nl ◆ www.cazemierboerderij.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken