zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Feestelijke start pendelbus Leek – Nienoord

Deel op Facebook

Op vrijdag 19 mei om 12:00 uur wordt de pendelbus Leek – Nienoord feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Marian Sijperda geeft het startsein voor de lancering van de pendelbus voor Borg Nienoord. Er is gekozen voor deze locatie om de verbinding tussen Nienoord en het centrum aan te tonen.

Wethouder Marjan Sijperda is enthousiast over het project: “met dit project wordt de verbinding tussen Landgoed Nienoord en Leek centrum versterkt. Dit biedt meerwaarde voor bezoekers en ondernemers van Leek en Nienoord.

Duurzaam vervoer

Doel van de gratis pendelbus is om de toegankelijkheid van Landgoed Nienoord voor iedereen te garanderen en de verbinding tussen Nienoord en het centrum van Leek te verbeteren

De pendelbus is een milieuvriendelijk vervoermiddel, maakt geen lawaai en past daardoor uitstekend bij de duurzame uitstraling van Landgoed Nienoord.

De pendelbus is tevens geschikt om op de openbare weg te mogen rijden. Bezoekers van het landgoed Nienoord kunnen hierdoor op een eenvoudige en duurzame manier ook het centrum van Leek bezoeken.

Vaste route

De pendelbus wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs. De vaste route is herkenbaar door de halteborden die binnenkort worden geplaatst. De pendelbus rijdt op de route in de zomerperiode – 1 juli tot 1 september-  en tijdens de feestdagen.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 19 mei, Tijd: 12:00 uur, Locatie: Borg Nienoord

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken