donderdag, mei 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Het eerste Kinderboekenweek Spektakel!

Deel op Facebook

Een spannend nieuw project staat op het punt om kinderen en gezinnen te betoveren tijdens de Kinderboekenweek! Maak je klaar voor het ‘Kinderboekenweek Spektakel’, een onvergetelijke week vol gratis activiteiten rondom het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij Thuis’.

Tijdens de hele Kinderboekenweek zullen er diverse activiteiten plaatsvinden, waaronder voorleessessies, knutselworkshops, een theatervoorstelling, muziekworkshop en nog veel meer. Bibliotheek Westerkwartier, Kindcentrum De Jonge Wereld, Humanitas, Speelweek Leek en Sociaal Werk De Schans slaan de handen in één om de kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud uit Leek en omstreken buitenschools, een leuk gevarieerd programma te bieden.

Aftrap Kinderboekenweek Spektakel

Op 4 oktober wordt het Kinderboekenweek Spektakel feestelijk geopend op ons kleine festivalterrein bij de Jonge Wereld. De festiviteiten vinden plaats tussen 15.00 en 17.00 uur, zijn gratis en beloven een geweldige start van een week vol plezier, verhalen en activiteiten te zijn. DJ Nicky trapt het festival op 4 oktober af en ook wordt het festival afgesloten met een heuse kinderdisco. Tussendoor gaan we samen zingen, lezen en diverse spellen spelen rondom het thema ‘Bij mij Thuis’. Tijdens de opening op 4 oktober ontvangen alle kinderen een stempelkaart waarmee ze gratis kunnen deelnemen aan alle activiteiten. Bij 3 of meer stempels ontvangen de kinderen een presentje.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, “Bij mij Thuis,” nodigt kinderen uit om de wonderlijke verhalen in hun eigen omgeving te ontdekken en te verkennen. Maar ook hun eigen thuissituatie eens onder de loep te nemen. De organisatie hoopt de kinderen een week vol leesplezier te bezorgen en samen een uniek format neer te zetten wat de komende jaren zich zal uitbreiden naar een spektakel voor de hele gemeente Westerkwartier.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken