zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ in teken van woningbouw: komt er schot in?

Deel op Facebook

De wekelijkse uitzending ‘Politiek op zaterdag’ staat op deze week (30 september) in het teken van woningbouw. De verantwoordelijke wethouders Jos Darwinkel (Gemeentebelangen Noordenveld) en Hans Haze (VZ Westerkwartier) geven live in de studio een toelichting op de vorderingen van de plannen in beide gemeenten.

De woningplannen in de twee gemeenten zijn ambitieus. Noordenveld wil de komende jaren een slordige duizend woningen bouwen en Westerkwartier 1600. Onlangs verschenen er gemeentelijke woonvisies waarin de contouren worden uitgestippeld. Als het aan B en W van Noordenveld ligt, verrijzen de meeste huizen in uitbreidingsplannen in Roden Zuid en Peize. Westerkwartier wees twee locaties aan: Leek/Tolbert en Zuidhorn/Briltil. 

Verhuizing rsg de Borgen op til

In Tolbert wordt gemikt op een plek aan de overkant van de Tolbertervaart waar ook nieuwbouw van rsg de Borgen moet verrijzen. Op de huidige plek van de scholengemeenschap kunnen vervolgens ook woningen worden gebouwd. In Zuidhorn wordt gedacht aan verdere uitbreiding van nieuwbouwplan De Oostergast. Om projectontwikkelaars bij voorbaat de pas af te snijden is vorige week door Westerkwartier voorkeursrecht gelegd op beide locaties. Als een potentiële koper zich zou aandienen voor de kavels zijn de landeigenaren verplicht hun gronden als eerste aan te bieden aan de gemeente.

Oud-raadslid Noordenveld de Tweede Kamer in?

De presentatoren Koos Bijlsma en Bert Flonk (regie en techniek) hopen tussen de bedrijven door telefonisch contact te leggen met het Noordenveldse oud-CDA-raadslid Harm Holman. Deze week werd bekend dat de 66-jarige Holman op plek 20 staat op de lijst Nieuw Sociaal Contract van lijsttrekker Pieter Omtzigt. Gaat het Drentse oud-raadslid en oud-Statenlid zijn opwachting maken in de Tweede Kamer? En wat bracht hem ertoe om zijn oude partij CDA vaarwel te zeggen?

De uitzending is zaterdag van 11 tot 12 uur en kan later worden terug beluisterd via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken