vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KLOEKE KERKEN VAN DE PLOEG

Deel op Facebook

Vanaf zaterdag 9 december tot en met 26 mei 2024 is in Museum Wierdenland de tentoonstelling ‘Kloeke kerken van De Ploeg’ te zien, met werk van Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jan Jordens, Jan Altink, Jannes de Vries e.a.

Groninger kerken

Fier, kordaat en haast heroïsch staan ze verspreid als bakens in het Groninger landschap. Vaak prijken ze bovenop een wierde, zoals in Ezinge. Het gaat hier natuurlijk om al de kerken die Groningen rijk is. Kloeke kerken welteverstaan. Museum Wierdenland zet met deze tentoonstelling de Groninger kerken in de schijnwerpers.

De Ploeg

Voor veel leden van de indertijd nog jonge Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg waren de kerken in hun provincie een geliefd onderwerp. Ontdek de kloeke Groninger kerken door de ogen van kunstenaars als Johan Dijkstra, Jan Wiegers, Jannes de Vries en andere vroege Ploegleden. Het grootste gedeelte van de schilderijen, tekeningen en grafiek die te zien zijn, is nog nooit eerder museaal getoond.

Zwartwit-foto’s

Aan de inwoners van Groningen is gevraagd om hun mooiste, meest bijzondere of meest dierbare zwart-witfoto van een Groninger kerk in te sturen. Een selectie hiervan maakt deel uit van de tentoonstelling.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken