maandag, mei 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Open dag kindcentrum ’t Sterrenpad Nuis

Deel op Facebook

Kindcentrum ’t Sterrenpad in Nuis opent donderdag 30 maart a.s. de deuren voor ouders/verzorgers die zich aan het oriënteren zijn op een school of opvang voor hun kind. Van 9.00 uur tot 18.00 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen in dit unieke kindcentrum. De  Jenaplanbasisschool, kinderopvang/peuterspeelzaal Speelster en het gespecialiseerd kinderdagcentrum Maricja werken met elkaar samen om kinderen het aanbod te geven dat het beste bij ze past. We noemen dat inclusief onderwijs. Kinderen leren het meest door te ervaren en te doen. Daarom spelen de kinderen van ’t Sterrenpad naast en met elkaar. Dat maakt het kindcentrum in Nuis zo uniek.

De basisschool en kinderopvang zijn onderdeel van stichting Primenius. Centraal staat gepersonaliseerd leren, wat inhoudt dat kinderen in hun eigen tempo zich kunnen ontwikkelen en de ondersteuning krijgen die passen bij hun talent, ambitie en ondersteuningsbehoefte.
Kinderdagcentrum Maricja is er voor kinderen en jongeren tot ongeveer 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, (vermoedelijke) verstandelijke beperking en/of een meervoudige beperking.  De kinderen worden spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling. De nadruk ligt op het aanleren van communicatieve, praktische en sociale vaardigheden. Dit leren gebeurt tijdens behandelingen op de groep en in ontmoetingen met andere kinderen binnen kindcentrum ’t Sterrenpad.

“Kinderen leren hier al vroeg dat iedereen erbij hoort. Alle kinderen hebben talenten en dingen die ze moeilijk vinden. Je kunt van elkaar leren”, zeggen persoonlijk begeleiders Jeanine Westerhoff en Annelies de Leeuw van Maricja.

Judith Wilthof, directeur van ’t Sterrenpad, is het daar volkomen mee eens. “Ons onderwijs is erop gericht dat we veel met en van elkaar leren. We spelen in op de interesses en belevingswereld van de kinderen en maken ze mede-eigenaar van hun eigen leerproces. Het welbevinden en de betrokkenheid van kinderen staat daarbij voorop”.

Samen verbreden wij de wereld van het kind. Je hoort erbij!

Jenaplanschool 't Sterrenpad

Ik ben, jij bent, wij zijn samen

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de open dag of over het inclusief kindcentrum ’t Sterrenpad kunt u contact opnemen met:

De Zijlen, Jeanine Westerhoff, – jeanine.westerhoff@dezijlen.nl T: 0594-585810

Primenius,  Mark Goeree, mark.goeree@primenius.nl  T: 0597 676 955.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken