dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe


Startsein Tijd voor Toekomst op scholen Marelint in Marum

Deel op Facebook

Maandag 3 april geeft wethouder Harry Stomphorst het startsein voor Tijd voor Toekomst op de scholen van kindcentrum Marelint in Marum. De scholen cbs De Bron en obs De Springplank bieden vanaf dan activiteiten aan na schooltijd. Ze verrijken hiermee de schooldag met een naschools programma. Leerlingen kunnen gratis meedoen aan lessen en workshops voor kunst & cultuur en sport & bewegen.

Gelijke kansen voor kinderen in het Westerkwartier

Met Tijd voor Toekomst werken de scholen samen met de gemeente aan het vergroten van de kansengelijkheid van kinderen. Kinderen in het Westerkwartier kunnen kennismaken met verschillende sporten, kunstvormen, enzovoort. Om zo hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit bevordert hun lichamelijke en geestelijke gezondheid en verbetert hun prestaties op school.

Gemeente voert het Programma Kickstart uit

Kickstart staat voor een kansrijke, inclusieve, creatieve en krachtige start voor alle kinderen in het Westerkwartier. Voor dit programma heeft de gemeente subsidie gekregen van de provincie Groningen. Via drie thema’s werkt de gemeente aan Kickstart. Thema 2 is Kickstart op school: Tijd voor Toekomst. Dit is voor leerlingen van 4- 12 jaar van de basisschool.

Eerder dit jaar is Tijd voor Toekomst al gestart op een aantal scholen in de regio Leek-Tolbert. Dit was bij Samenlevingsschool De Stapsteen, obs De Beelen, De Hasselbraam en De Nijenoert en cbs De Regenboog en Van Panhuys. Op dit moment werkt de gemeente met nog een aantal scholen aan Tijd voor Toekomst.

Betere toekomst met Kickstart

Wethouder Sport en Gezondheid Harry Stomphorst: “Met het programma Kickstart Westerkwartier bieden we kinderen en gezinnen zoveel mogelijk gelijke kansen op een betere toekomst. We doen dit samen met scholen, maatschappelijke organisaties en sport- en cultuurverenigingen in onze gemeente.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken