zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Regionale Veteranendag Westerkwartier

Deel op Facebook

Op zaterdag 1 juli organiseert de gemeente Westerkwartier samen met Veteranencomité Westerkwartier een regionale Veteranendag. Deze bijeenkomst is van 14.00 tot 21.30 uur in rsg de Borgen Nijeborg in Leek. Burgemeester Ard van der Tuuk verzorgt de opening.

Erkenning en waardering

Veteranen hebben ons land gediend in verschillende oorlogen, bij gewapende conflicten en vredesmissies over de hele wereld. Nederland heeft sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Vaak met gevaar voor eigen leven hebben zij een bijdrage geleverd aan de vrijheid en veiligheid van veel mensen. Deze dag is niet alleen een ontmoeting maar ook een gelegenheid om de veteranen de erkenning en waardering te geven die zij verdienen. Tijdens de Veteranendag wordt ook stilgestaan bij hen die er niet meer zijn omdat zij niet terugkeerden van een missie.

Westerkwartier
De gemeente Westerkwartier hecht er waarde aan dat veteranen zich gezien en gehoord voelen in de gemeente. Daarom is het ‘witte anjerperkje’ in de mooie Notoaristuun in Grootegast vorig jaar geopend in de gemeente Westerkwartier. De prachtige, witte bloemen bloeien ieder jaar voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Op 1 juli om 13.00 uur zal hier de kranslegging plaatsvinden.

Ontmoeting

De Veteranendag is niet alleen bedoeld om namens de gemeente dank uit te spreken naar de veteranen. Het is voor hen ook een gelegenheid om met mannen en vrouwen samen te zijn die soortgelijke ervaringen als zijzelf hebben of gehad hebben. Om samen stil te staan bij hun belevenissen tijdens verschillende missies. Of ze jong zijn of al ouder, zij begrijpen elkaar zonder woorden.

Uitnodiging voor de pers

U bent van harte uitgenodigd om (delen van) de dag bij te wonen. Het meest passend zou zijn om hiervoor aan te sluiten bij de opening of tijdens de presentatie.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 1 juli 2023

Tijd: 14.30 – 15.00 uur    Opening door burgemeester Ard van der Tuuk
           15.00 – 15.30       Presentatie door veteraan Bert van Genderen (Sergeant-Majoor der Mariniers) over zijn missies.

Locatie: rsg de Borgen Nijeborg, Waezenburglaan 51, 9351 JG Leek.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken