woensdag, september 27, 2023
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2023 RTV Zulthe

Stem op Willem en Binne uit Westerkwartier voor de Taalheldenprijs 

Deel op Facebook

Taalambassadeurs Willem en Binne uit Westerkwartier zijn genomineerd voor de landelijke Taalheldenprijs van Stichting Lezen en Schrijven. Ze zetten zich in om anderen te overtuigen dat je op elke leeftijd kan leren lezen, schrijven en rekenen.  

Willem en Binne zijn ambassadeurs voor het Taalhuis 

Ze vertellen anderen hoe het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Wethouder Bé Schollema: “Door het werk van Willem en Binne weten mensen de taalhuizen beter te vinden. Uit eigen ervaring weten ze wat een verschil het maakt om zelf goed te kunnen lezen en schrijven. Door de taallessen hebben ze meer zelfvertrouwen gekregen. Ook kunnen ze zelfstandig meedoen in de maatschappij. Ik roep iedereen op voor deze taalhelden te stemmen!” 

Stem op onze taalambassadeurs op Willem en Binne  

Stemmen kan eenvoudig via de website van Stichting lezen en Schrijven. Dit kan tot en met zondag 11 juni. In de video vertellen ze zelf over hun eigen ervaringen met laaggeletterdheid. 

De prijsuitreiking is op 21 juni 

Elk jaar reikt Prinses Laurentien de taalheldenprijs uit. Met de feestelijke uitreiking bedankt ze mensen die zich inzetten om de basisvaardigheden te verbeteren. De winnaar krijgt een cheque. Die kunnen ze uitgeven aan activiteiten om basisvaardigheden te verbeteren.  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken