zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Voetjes van de vloer voor ouderen

Deel op Facebook

Vanaf september gaan er in de gemeente Westerkwartier Danspaleizen voor senioren plaatsvinden. Het Danspaleis is een rondreizend dansfeest waar de krakers van toen worden gedraaid. Zo kunnen ouderen die hier behoefte aan hebben een leuke, swingende middag beleven.

Met een bevlogen PlatenDraaier, feestelijk decor en dansers/contactmakers die de bezoekers van het Danspaleis ten dans vragen. De PlatenDraaier trekt klassiekers uit de koffer van rock & roll tot smartlap en van Engelse wals tot merengue. Een feest van herkenning voor ouderen en voor iedereen die van swingen houdt. Sociaal Werk De Schans heeft samen met Het Danspaleis de handen ineen geslagen en organiseren in het najaar twee Danspaleizen en drie Huiskamer Danspaleizen. De eerste  vindt plaats op vrijdag 8 september in Dorpshuis Op de Welle in De Wilp van 14.00 – 16.00 uur.

Danspaleis

De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dans en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Bij de Danspaleizen is ongeveer plaats voor 80 ouderen per keer, die gezellig samen gaan dansen. In het najaar worden door Sociaal Werk De Schans en het Danspaleis twee van deze grote dansfeesten georganiseerd. De eerste op vrijdag 8 september van 14.00 – 16:00 uur in Dorpshuis Op de Welle en de tweede op vrijdag 1 december van 14.00 – 16.00 uur in De Rotonde in Niekerk. Daarnaast wordt in de ’Week tegen de Eenzaamheid’ gestart met een serie van drie Huiskamer Danspaleizen. Dit is een kleinschalige editie die gericht is op zelfstandig wonende ouderen om in contact te komen met elkaar via dans en muziek. Deze vinden plaats in De Schutse in Leek. De deelname aan de Danspaleizen is gratis om het zo voor alle ouderen toegankelijk te maken.

Meedoen?

Alle ouderen die zin hebben in een feestje zijn welkom bij het Danspaleis! Aanmelden voor één van de edities kan via: e.vanderlaan@sociaalwerkdeschans

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken