vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

CDA-prominenten Slotema en Willenborg te gast bij RTV Zulthe

Deel op Facebook

Twee prominente CDA’ers uit de regio zijn zaterdag te gast in het wekelijks programma ‘Politiek op zaterdag’ van de lokale omroep RTV Zulthe. Wij ontvangen in de studio in Marum raadslid Jan Willem Slotema van CDA Westerkwartier en oud-fractievoorzitter Gerard Willenborg van CDA Noordenveld.

Hun landelijke partij zit in een diep dal sinds de recente statenverkiezingen waaruit de BoerBurgerBeweging als grote overwinnaar tevoorschijn kwam. Een groot deel van de kiezers die BBB stemden, brachten voorheen hun stem uit op de christendemocraten. 

Hoe kan het tij gekeerd?

Vanouds had het CDA veel aanhang onder het deel van de bevolking dat actief is in de agrarische sector. Hoe kan het dat de partij van landelijk CDA-kopstuk en minister Wopke Hoekstra deze kiezer van zich heeft vervreemd? Slotema en Willenborg geven hun analyse. Zij vertellen in de uitzending ook wat de partij in hun ogen moet doen om het electorale tij dat het CDA de afgelopen niet al te gunstig meer is gestemd, te keren.

‘Stemmenkanon’

Beide studiogasten hebben hun sporen bij het CDA verdiend. Slotema is al twintig jaar CDA-raadslid en staat bekend als ‘stemmenkanon’. Met name in zijn woonplaats Leek en het naburige Zevenhuizen verwerft hij doorgaans veel voorkeurstemmen. Dankzij dit grote aantal stemmen dat op hem persoonlijk werd uitgebracht, werd hij bij de raadsverkiezingen van vorig jaar rechtstreeks verkozen. CDA Westerkwartier bezet drie zetels in de gemeenteraad. 

Actief als coach

Willenborg was twaalf jaar fractievoorzitter en droeg het stokje vorig jaar over aan Astrid Westra die nu in haar eentje het CDA vertegenwoordigt in de gemeenteraad van Noordenveld. Met name als commissielid en coach is de ervaren Willenborg nog steeds actief voor CDA Noordenveld.

De rechtstreekse uitzending is van 11 tot 12 uur. De presentatie is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma. Het programma kan later via de link ‘uitzending gemist’ op deze website worden terug geluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken