zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Na stikstof nieuwe tegenslag voor aanpak Norgervaart: er moet geld bij

Deel op Facebook

De provincie Drenthe moet opnieuw geld beschikbaar stellen voor de aanpak van de Norgervaart in Huis ter Heide en Bovensmilde. Om hoeveel geld het gaat, is nog onduidelijk.

De Norgervaart moet een nieuw wegdek krijgen en fietsers moeten er in de toekomst veiliger kunnen oversteken. Die wensen vanuit omwonenden liggen er al jaren, maar tot op heden lukt het maar niet om de herinrichting van de Norgervaart ook echt gestalte te geven. Begin dit jaar sprak de provincie Drenthe de wens uit om nog aan het eind van 2024 aan de slag te kunnen, maar eind februari bleek dat niet meer haalbaar.

Veel onduidelijk

Dat kwam toen omdat er een nieuwe stikstofberekening moest worden gemaakt. “Wat dat voor de planning betekent, weten we nog niet”, sprak een woordvoerder destijds.

Nu het geld voor de operatie niet meer toereikend is, is het aannemelijk dat het project alleen maar langer gaat duren. Ook nu durft de provincie geen termijn te noemen. De gestegen kosten zitten hem volgens een woordvoerder in ‘enorme prijsstijgingen in grond- weg en waterbouw’.

Soap

Waarschijnlijk wordt ná de zomer een besluit genomen door Gedeputeerde Staten over nieuw budget voor de Norgervaart. Hoeveel geld er dan mee gemoeid is, is nog onduidelijk.

Omwonenden zijn niet blij met de vertraging en spreken inmiddels van een ‘soap’. Enkelen hopen binnenkort met verantwoordelijk gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) om tafel te kunnen over de slepende kwestie.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken