dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Collecte voor kinderen met een handicap, vrijwilligers gezocht in Leek / Tolbert

Deel op Facebook

Stichting het Gehandicapte Kind houdt van 13 t/m 18 november 2023 haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog helpende handen in Leek / Tolbert.

Eenzaamheid grootste handicap

De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speel­plekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes willen sporten.

Stichting het Gehandicapte Kind zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen, aangepast sporten aan te bieden op de sport­vereniging in de buurt of door speciale klassen op te richten binnen de reguliere basisschool. Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind.

Helpt u mee?

Het lopen van een collecte kost maar een paar uur van uw tijd. Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met Jur Engels, telefoon 06-30 12 47 02 of e-mail: jur.engels@planet.nl.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken