zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ton Schroor en Bert Nederveen aan het woord in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

De per 1 mei vorig jaar aangetreden directeur-bestuurder Ton Schroor van woningcorporatie Wold & Waard in Leek zaterdag te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe. We blikken met hem terug op zijn eerste half jaar als topman van de corporatie.

De in Aduard woonachtige Schroor was de opvolger van Janneke Klijn en is oud-D66-wethouder van Groningen. Wold & Waard wil de komende jaren 300 huizen bouwen in de gemeente Westerkwartier. Wat moet de politiek in die gemeente doen om de corporatie in staat te stellen die doelstelling te realiseren? Werkt de gemeente op dit moment al voldoende mee of kunnen er dingen beter? Ook vragen we Schroor of hij zelf wellicht nog de ambitie heeft om terug te keren in de actieve politiek.

Herkansing ‘Zuidhorn’?

Voordat Ton Schroor aan het woord komt, bellen we in de live-uitzending met wethouder Bert Nederveen (ChristenUnie). Hij is verantwoordelijk voor de plannen om te komen tot centrale huisvesting van alle ambtenaren in het Westerkwartier. Anderhalf jaar geleden zette de gemeenteraad in op het raadhuis van de voormalige gemeente Zuidhorn als huisvesting van de ambtenaren in de nieuwe gemeente.

Onderzoek toonde aan dat die plannen volgens B en W niet uitvoerbaar zijn. Een groot deel van de gemeenteraad, zo bleek deze week tijdens een raadsoverleg, houdt vast aan Zuidhorn als vestigingsplaats van Westerkwartier. Wat staat B en W nu te doen?

Midwolde? 

Geeft Nederveen gehoor aan het verzoek van de raad om twee van de vijf uitbreidingsvarianten van het raadhuis in Zuidhorn nader te onderzoeken? Of zetten B en W in op nieuwbouw op de voormalige locatie van sloop- en recyclingbedrijf Jager/Dusseldorp in Midwolde?

De uitzending is van 11 tot 12 uur. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens techniek en regie).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken