dinsdag, november 28, 2023
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2023 RTV Zulthe

 Sparta geen kampioen.

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie, in Spannum, tegen directe concurrent Spannum. Een cruciaal duel voor het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse.

Veel supporters wisten de weg naar het sportveld in Spannum te vinden. Onder winderige en natte omstandigheden floot de scheidsrechter rond de klok van 17:00 uur voor de start van de wedstrijd.

Spannum schoot uit de startblokken en wist direct op 2-0 voor te komen. Via een doorloopbal kwam Sparta op 2-1, maar daarna waren het wederom de Friezen die de bal door de korf schoten. Met het geluk aan hun zijde en Sparta dat moeilijk de bal door de korf kreeg, ondanks de vele kansen, werd bij 8-4 de kleedkamer opgezocht.

Coach Van der Lei was duidelijk in zijn advies. Rust in het spel en de juiste mensen in stelling brengen. Sparta dat zich kon permitteren om met twee goals verschil te verliezen ging er weer vol voor.

Echter maakte Sparta ook in de tweede helft geen moment aanspraak op de overwinning, het vocht voor wat het waard was, maar liet uiteindelijk ook de koppies hangen. Spannum was vandaag duidelijk de betere ploeg en won terecht met 12-8. Spannum werd daarom kampioen en heeft daarom recht op promotie naar de 2e klasse. 

Nu gaat de blik weer richting de zaal, waar de Zevenhuister hoofdmacht al wel acteert in de 2e  klasse.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken